Kisat tai leiri tulossa?

Varaa Scoms ajoissa käyttöösi. Yhteystiedot:
mikko piste laakkonen (ät) iki piste fi tai puhelimella 045 8685 647.

Suorituskyvyt

Radiopaikannus

Suunnistajan päätelaitteita Itäpisteellä
Suunnistajan päätelaitteita Itäpisteellä

Tällä hetkellä käytettävissä on 120 suunnistajan päätelaitetta eli radiopaikannuslaitetta. Sijainti lähetetään 6 s välein Tacnet-verkon kautta. Kisa-alueelle on rakennettava tukiasemien verkko, jotka vastaanottavat päätelaitteiden lähettämät paikkatiedot. Järjestäjän tehtävä on päättää millä alueilla radiopaikannuksen tulee toimia, ja Scoms-henkilökunta suunnittelee tukiasemien sijoittelun annetuilla perusteilla. Kokemuksen mukaan paikannusalueen tulee olla optimiratoja laajempi, koska illan viimeiset eksyneet vartiot saattavat olla jo kaukana kisa-alueelta…

Päätelaitteet jaetaan vartioille yleensä ilmoittautumisen yhteydessä. Tällöin toimitsija ottaa uuden laitteen, yhdistää sen tietokoneella vartioon ja luovuttaa vartiolle.

Leimaukset

Käytettävissä on noin 400 NFC-tägiä kaulanauhoilla. Tägit jaetaan vartioille, ja vartiot käyttävät tägejä leimauksiin lämpimillä rastipisteillä. Leimauslaitteena käytetään Android-puhelinta, johon asennetaan Scoms Client. Puhelimen on tuettava NFC:tä.

Tägien jakamiseksi vartioille on kehitetty erilaisia käytäntöjä. Joissain tapahtumissa tägit on esiluettu vartiolistan mukaan ja tägi on toimitettu vartiolle papereiden ja tarvikkeiden kanssa samassa kirjekuoressa. Kenties yleisin tapa on kuitenkin jakaa tägit ilmoittautumisen yhteydessä, jolloin toimitsija ottaa tägin laatikosta, yhdistää sen vartioon tietokoneella ja luovuttaa vartiolle. Scomsin puolesta kumpikin tapa on yhtä hyvä.

Checklist

  • Päivämäärät ml. mahdolliset harjoitusviikonloput
  • Toivotut suorituskyvyt (radiopaikannus, leimaukset)
  • Radiopaikannuksen toiminta-alue (kartta)
  • Yhteystiedot ml. kisanjohtaja, yhteysjohtaja ja tilannekeskuksen päällikkö